Livet på bøgda!

Livet på bøgda!

Jone x Daskeladden kliner til igjen og sjenker bygdehæren en låt alle bygdefester verdig.

«Livet på bøgda» er en fengende og allsangvennlig låt, produsert av JONE selv og Daskeladden. Begge er vokst opp i og rundt bygdemiljøet, så dette var en låt som føltes naturlig for dem å skrive. Låten, som for øvrig bærer samme navn som den største, norske festlista på Spotify, handler om en stereotypisk karakter fra bygda. Teksten er gjort med glimt i øyet, og over den vellydende produksjonen finner vi JONEs klokkeklare og moderne popvokal.

LØGNER

LØGNER

 

Det begynner å bli altfor lenge siden man ble oppringt med pinlige historier fra fylleangstens rike.

Det er ikke en stor overdrivelse å påstå at så å si alle kan mimre tilbake til en av de kleine situasjonene som utspiller seg i denne fantastiske «on the spot» låta.

Cir.cuz tar deg tilbake til de gangene du kanskje ikke trodde du savnet mest, men gud så gøy!

Skildringene gutta har ramsa opp i den catchy låta med et hook som til og med bringer følelsen om varmere tider litt nærmere er godt verdt en lytt eller 1000.
 

Velkommen Cir.Cuz!

Velkommen Cir.Cuz!

Tidligere i år ble det klart at det populære bandet Cir.Cuz har signert avtale med Hells Bells Records / Tylden & Co. Den folkekjære duoen står bak en lang rekke streaminghits, og nå tar de med seg det meste av katalogen over til Tylden & Co. Allerede 25. desember slipper de ny singel, og hitmakerne har planer om et produktivt 2021. Så snart situasjonen tillater, ser de også frem til omfattende turné-virksomhet og å komme ut å møte fansen igjen.
.
Cir.Cuz har eksistert siden 2010 og feirer 10 års-jubileum i januar! Bandet består av Mats Melbye fra Sarpsborg og Thomas Pedersen fra Porsgrunn. Sammen står de bak flere titalls radio- og streaminghits, bl.a. «Radio», «Original» og «Supernova». Totalt har de over 150 millioner avspillinger på Spotify og er et av Norges mest populære popband som synger på norsk.

Tidligere har Cir.Cuz bl.a. deltatt i Melodi Grand Prix, gjort TV-reklame for Elkjøp og gått til 1. plass på iTunes etter Jahn Teigen-hyllesten «Det Vakreste som fins». Singelen «Supernova», som for øvrig introduserte Julie Bergan for et bredt publikum, ble raskt sertifisert med vanvittige 14 x Platina trofé.
 
«Etter mange år hos ulike plateselskap, startet vi opp for oss selv i 2017. Det har vært spennende og lærerikt å se alle sider av plateselskapsdriften fra innsiden, men når vi nå inngår samarbeid med Tylden & Co, så føles det på mange måter som at alle bitene faller på plass. Tylden teamet er ungt og slagkraftig, men samtidig basert på 25 år med bred erfaring og mange suksesser. Vi gleder oss til å jobbe sammen med dem, og snart slipper vi nytt materiale som trolig vil overraske mange av våre fans», uttaler gutta i Cir.Cuz.
 
Tonje Hovde, daglig leder i Tylden & Co, ønsker Mats og Thomas varmt velkommen i artiststallen; «Cir.Cuz har allerede en stor katalog med velkjente hits, i tillegg er de svært produktive og har mye spennende på gang. Vi ser et stort potensiale i bandet og er glade for at Cir.Cuz har tro på oss som den rette partneren for veien videre!».

Pressekontakt: Ronnie Klaussen +47 408 53 248, ronnie@tylden.no
https://www.facebook.com/OfficialCirCuz/
Foto: Simon Skreddernes

En hjemløs jul

En hjemløs jul

Rune Rudbergs nye julelåt er et motstykket til de tradisjonelle julelåtene som skildrer de lune, trygge, varme og tradisjonelle julefeiringer.
Den rørende teksten og melankolske melodien skaper et lydbilde som fremkaller varme og takknemlighet hos lytteren.
Dette er ikke bare fin julemusikk, men en låt som inviterer til viktige refleksjoner i en tid man kanskje synes er mer utfordrende enn ellers. 

ROTLAUS: Bygderamp 2020 - En drøm i oppfyllelse

ROTLAUS: Bygderamp 2020 - En drøm i oppfyllelse

En verdensomspennende pandemi var det som skulle til.
For da alle konserter opphørte fikk bandet en noe ufrivillig forandring. 
Midt i det hektiske turnelivet stoppet nesten alt opp, og ut av det blå fikk de brått muligheten til å investere tid i en drøm de har båret på. Høsten 2020, fem år etter, samlet gutta seg i studio.

Nå kommer Bygderamp 2020!

 

 


Bandets frontfigur og låtskriver, Bjørn Marius Øyehaug, skrev de første låtene til Rotlaus for å komme over et kjærlighetsbrudd. Han ville komme videre med livet og ha det gøy med musikken, når alt gikk i mot. Han skrev ned alle tekstene fra tekstmeldinger, samtaler og tanker han hadde, tekstene fikk melodier og høsten 2015 gikk bandet i studio for første gang. Mange av låtene ble utgitt før de egentlig var ferdige og albumet bar utvilsomt preg av dette.

I dag har Rotlaus solgt til gull og platina på samtlige utgivelser. Bandet har likevel alltid hatt en drøm om å spille inn det første albumet på nytt. Sammenhengende turnering og nyutgivelser har ført til at denne drømmen har latt vente på seg.
Rotlaus kaster ikke bort muligheter og har invistert tiden til å gi publikum en fantastisk overraskelse.
Manges favorittalbum Bygderamp har blitt  finpusset og løftet til et nytt nivå.
Vi kunne ikke vært mer stolte av resultatet som slippes førstkommende fredag 6. November 2020.

Fikk du med deg det ekslusive intervjuet med vokalist Bjørn-Marius Øyehaug?
Les TONO´s intervju med han her!

JONE UTE MED NY LÅT

JONE UTE MED NY LÅT

JONE kommer fra et lite sted i Lier og har holdt på med musikk siden han var liten, med musikalsk familie har han alltid blitt oppmuntret til å satse på musikken. De siste årene på forskjellige musikkrelaterte studier har han gått  sammen med likesinnede som i dag lever av musikk, blant andre Ringnes Ronny. 

JONE ønsker å lage musikk som får folk til å føle seg bra, og tekster man kan kjenne seg igjen i. Den nye låten “Bedre nå”  handler om at man kan komme seg igjen etter et brudd, altså en glad break-up sang!  “Bedre nå” er en oppløftende og livlig  sang i  høstmørket.  

TuVeia slipper ny låt

Nytt album fra Hardhaus!

Nytt album fra Hardhaus!

Det er mindre enn 2 år siden bandet fra Telemark skjøt som et prosjektil rett inn på folks spillelister med sitt sterke debut-album. Dette var tøft og sårt på samme tid og det kan nesten virke som om bandet har et utømmelig lager av godlåter. Og sånn har det bare fortsatt - Låtproduksjonen er stor og igjen er Hardhaus tilbake med et nytt album!

Det nye albumet har de kalt “Prellær a”, som også er en av låttitlene på plata. Og overskriften er passende - her står musikken i fokus og bandet setter sin egen kurs. Dette er låter som er skrevet på veien, backstage og i bandbussen, og arrangert i fellesskap i øvingslokalet. Tekstene på albumet er inspirert av både oppdiktede og sanne historier, opplevelser i egne liv og ting gutta har opplevd langs veien.

Selv om låtene er skrevet i forskjellige sammenhenger, har albumet utvilsomt blitt en helhet. Lytterne får servert et bredt spekter av følelser, varierte uttrykk og stemninger.

Fra de såre balladene til låter med trøkk, beholder Hardhaus alltid evnen til å lage de fengende melodiene som det nesten er umulig å ikke synge med på. Bandet tar i bruk både rocka og akustiske virkemidler og Hardhaus-landskapet er ofte interessant og nyskapende.

Hele bandet synger og bidrar med de sterke Hardhaus-koringene, og støtter den særegne stemmen som ER Hardhaus. Vokalen kan være både hard, tøff, myk og øm og tekstene formidles med en særegen innlevelse. Det er ikke vanskelig å “tru på” det bandet synger om.

Hardhaus byr på seg sjøl på dette albumet - i tillegg til å tøye grensene musikalsk, er det også en lekenhet og spilleglede som gjennomsyrer hvert eneste spor på plata.

Hardhaus "Ny sjans, ny vår" ute nå!

Hardhaus "Ny sjans, ny vår" ute nå!

Gatelongs - Ute nå!

Gatelongs - Ute nå!

Harlekin - Gråna Benk

Hardhaus advarer på Valentinsdagen med ny låt "Svikefulle Mari"

Rockebandet "Rune Sanden" slipper "Hei til deg"

Rockebandet "Rune Sanden" slipper "Hei til deg"

Harlekin tar seg en utepils!

Harlekin tar seg en utepils!

Less Pål - Fred

Less Pål - Fred

1 juni 1937 tok Amelia Earhart og navigatør Fred Noonan av fra Miami i Florida i sitt Lockheed Electra 2 motors fly for å bli de første som fløy jorden rundt.

2 juli mistet de all radiokontakt med flyet da de var over Stillehavet på det siste streket hjem.

Teoriene har vært mange om hva som skjedde med de, styrtet de i havet og sank, ble de tatt til fange av Japanerne?

Eller hadde Fred en agenda, en plan som som var nøye gjennomtenkt, som kunne gi han det han ønsket mest i livet.

Dette er Less Pål sin teori om hva som skjedde med en av verdens mest berømte flyturer. Fest setebeltene!

Rune Sanden - Sånne som deg!

Rune Sanden - Sånne som deg!

Flott omtale av Hardhaus singel i Drangedalsposten!

Flott omtale av Hardhaus singel i Drangedalsposten!

Med låten «Mirakelmann» får Telemarksgutta virkelig vist fram trøkket i bandet, og teksten kommer som kuler ut av høyttalerne. Dette er mørk og fengende countryrock med alle elementer du trenger for å kunne røre på beina. «Mirakelmann» slippes fredag 25. oktober.

Lørdag 16. november kommer de til Tokestua.

Hardhaus har blitt headhuntet inn til et av Norges største bookingbyråer «United Stage». I oktober ble det signert avtale og nå deler de selskap med band som CC Cowboys, Oslo Ess, Bugge Wesseltoft og Jaa9 & OnklP, så fansen kan forvente en stor Norgesturné i forbindelse med plateslippet til neste år.

Trykk på bilde for å lese hele saken.

Rune Sanden slipper låta "Ta mi hand"!

Spelloppmaker - Vår Sang!

Spelloppmaker - Vår Sang!

"Vår Sang" handler om det å samle gjengen sammen for en kveld uten tjas og mas. Det kan være vrient å få alle til å priotere bort familie, jobb og fritid for å bli med på sprell, og "Vår Sang" tar for seg den ene gangen hvert 10. år, hvor dette skjer. Med høye forventninger og masse planer, er "Vår Sang" en hyllest til en kveld uten båndtvang! 

"Mirakelmann" - Ute nå!

"Mirakelmann" - Ute nå!

Hardhaus viser tenner med sin nyeste singel, «Mirakelmann».

Nok en gang beviser countryrockbandet fra Telemark at de absolutt kan lage melodiske låter med høy energi. Med det fengende refrenget “Mirakelmann - gjør det du kan!” pumper Hardhaus låta ut med et trøkk som gjør det vanskelig å ikke la seg rive med...

Bandet serverer heftige riff, kompromissløst grunnkomp med imponerende orgel- og gitarsoloer.

«Mirakelmann» som er bandets sjette singel i rekken ligger denne gangen i grenseland mellom countryrock og enda mere rocka toner - man kan nesten få flashback til band som The Who, Rolling Stones, og norske band som CC Cowboys og Dum Dum Boys. Det er tøft, det er catchy, og det er uten tvil Hardhaus!


Låtskrivere: Erik Damberg, Vidar Heldal

Innspilt i JukeJoint Studios og Damberg Lydstudio.

Produsert og mixet av Erik Damberg i Damberg Lydstudio

Mastret av Propeller Mastering.

Label: Hell´s Bells Records

Less Pål ute med

Less Pål ute med

Hvor ble det av macho?

Det er sikkert mange som husker sine dager som " young, free & singel ", og det er lov å dvele litt ved det, selv om man sitter opp til ørene med forpliktelser og alt som følger med et forhold.

Og kanskje i litt mørke stunder så føler man seg en smule "lobotomert" og drømmer om tiden da man så på andre menn som førti, feit og ferdig når du selv hadde ubegrenset med frihet.

Hvor ble det av macho er ikke ment å være til inntekt for noen kjønnskamp på menns vegne, men mer som et rop om hjelp og et lite spark til de (myke) menn som misunner sine fedre og den friheten de hadde i sin generasjon, langt unna pappapermene og huslige sysler i heimen. Det er andre tider nå, mest på godt men kanskje også litt vondt når trangen til litt alenetid uteblir, sier Pål.

Rune Sanden slipper låta "Speil speil på veggen der"!

Rune Sanden slipper låta "Speil speil på veggen der"!

Spelloppmaker - Kaldt Vatn Og Lut

Spelloppmaker - Kaldt Vatn Og Lut

Kaldt vatn og Lut er en mors beretning til sin sønn om hvordan han bør føre sitt liv for å oppnå lykke. En mor som vil inprinte i sin sønn en god etikk og moral, og som ønsker sitt beste for sin sønn og sitt ettermæle.

En dagsaktuell sang med et budskap om å se tilbake til tidligere generasjoner, og oppføre seg propert for å forme et liv med mening. Et budskap som ofte virker fjernere og fjernere fra dagens samfunn.

Ny musikk fra Hardhaus - "Raud Sol"

Ny musikk fra Hardhaus - "Raud Sol"

Med sangen «Raud Sol» utvider låtskriverduoen, Erik Damberg og Vidar Heldal, persongalleriet til Hardhaus igjen. Hovedpersonen denne gangen en kvinne - men det kunne nok vært hvem som helst av oss...

Temaet i sangen er beskrivelsen av kvinnen som søker opp på fjellet i hjembygda si. Der setter hun seg i ro, «med ein stein te’ stol», ser på solnedgangen og samler krefter.

Budskapet er enkelt og universelt - hva gjør du for å lade opp batteriene etter en lang dag...?

 

Produsert av: Erik Damberg & Hardhaus

Innspilt i Juke Joint Studios og Damberg Lydstudio

Mixet: Av Erik Damberg i Damberg Lydstudio

Masteret: Propeller Mastering AS

Nytt album fra Rudberg Rudberg Band

Nytt album fra Rudberg Rudberg Band

Sie Gubba - Senorita ute NÅ!

Sie Gubba - Senorita ute NÅ!

Nordmenn har en tendens til å trekke mot varmere strøk, og det har vel hendt at noen tar med seg noe man ikke får på taxfree. Sie Gubba synger i denne singelen om å ta med seg en señorita hjem til dype daler og fjorder.
Høyt tempo, pirrende sydlig instrumentering og et band av rang.
Sie Gubba - Senorita. 

Debut album fra Harlekin ute NÅ!

Debut album fra Harlekin ute NÅ!

Ny singel fra Rotlaus!

Ny singel fra Rotlaus!

Hardhaus slipper ute med ny musikk!

Hardhaus slipper ute med ny musikk!

Harlekin ute med ny singel! Sidehilling

Harlekin ute med ny singel! Sidehilling

Less Pål debuterer med låta "Amerika" - Ute nå!

Less Pål debuterer med låta "Amerika" - Ute nå!

Less Pål er litt mindre av Pål Thoresen og litt mer av Per Erik Jæger,Odd Hagen og Totto Hansen, så vi håper og tror at det gjør det mer salgbart. Etter 20 års kort betenkningstid ser disse herrene et lys i tunnelen igjen, noe som kan vise seg å være et motgående tog eller lyset mot en ny dag, nå er de nye låtene her så det er bare og klikke og lytte, like og dele, sanger til lyse dager og sene kvelder, til ettertanke og pur glede.

Amerika handler kort fortalt om nordmenn i Norge som skulle ønske de var amerikanere i USA, jeg var en gang i Farsund og lurte på om jeg fremdeles var i Norge, med amerikanske biler og gatenavn, dinere og cowboys slo deg med at hele stedet er født på feil sted, men serier som Rednecks, Fjorden Cowboys og Wunderland har jo gjort den enda mer aktuell. Men kanskje først og fremst handler den om det USA som vi var glad i når vi vokste opp, og ikke det America first som preger landet i dag.

"La dagen vare evig" - Rotlaus ute med ny singel!

"La dagen vare evig" - Rotlaus ute med ny singel!

Ikkje sei eit ord - ute nå! 

Ikkje sei eit ord - ute nå! 

Hardhaus slipper debut album idag!

Hardhaus slipper debut album idag!

Slår du opp Hardhaus i ordboka, finner du forklaringen “hardt hode” som betegner en person som tåler mye, er modig og sterk.

Beskrivelsen passer perfekt til Countryrock-bandet Hardhaus fra Drangedal i Telemark.

De fem musikerne som kaller seg Hardhaus fant hverandre sommeren 2017, og har allerede bevist at de fortjener denne merkelappen.

Fra første dag har bandet jobbet knallhardt med musikken sin, og nå presenterer de et helstøpt album med 12 originale låter.

Det som kjennetegner Hardhaus-musikken er energi, trøkk, innlevelse og ekte spilleglede.

Melodiene ligger godt forankret i Countryrock/Americana sjangrene, men tekstene formidles på ekte Drangedalsdialekt!

I mediene har bandet blitt omtalt som Telemarks nye supergruppe, og med musikk som viser både tenner og følelser, er Hardhaus blitt kalt “den litt slemme lillebroren”.

Dakota slipper singelen «Plogbilen» !

Dakota slipper singelen «Plogbilen» !

Det å bli 10åring betyr ikke bare at gutta har holdt ut, det betyr også at de ikke har blitt glemt.

Nettopp dette er hovedfokuset akkurat nå, og som takk skal publikum få gleden av flere nye

låter fra DAKOTA i løpet av jubileumsmarkeringen!

Nytt album fra Rotlaus! "På Vei"

Nytt album fra Rotlaus! "På Vei"

Rotlaus er ute med sitt etterlengtede album "På vei" etter et år fylt med suksess. Bandet har siste året vært Norge rundt, og har hatt over 80 spillejobber.

De har klart å skaffe en enorm fanskare, som stadig følger dem på veien.
Turnéplanen er for lengst fylt opp og bandet er på ny klar for å møte sitt lojale publikum.

Samhold og spilleglede er noe som kjennetegner bandet og vokalisten treffer til stadighet med sine personlige tekster. Det nye albumet er ingen unntak, rotlaus har slått rot blant norsk musikk

Hør Hardhaus sin rykende ferske singel! 

Hør Hardhaus sin rykende ferske singel! 

Hardhaus viser både tenner og følelse, og dette hører vi godt på den nye låten «Siste Sjans»

Låten er spilt inn i Damberg Lydstudio, og drar med lytteren fra første tone. Gitarist Erik Norheim setter standarden med introriffet, og låten sparker i gang.

«Siste Sjans» handler om å ikke bry seg om hva andre mener om deg, men oppfordrer til å ta sjansen! Dans din egen dans, som om di andre ikkje fans!

Bandet beveger seg fortsatt i landskapet mellom Rock og Country, og Hardhaus serverer her energi og ekte spilleglede.

Lydbildet er tøft og stort, med Vidar Heldals gjenkjennelige røffe vokal på Drangedalsdialekt, og med Endre Christiansen på orgel, Jonas M. Lima på trommer, og Erik Damberg på bass som ett ustoppelig godstog i bak han.

Hardhaus byr på ekte danseglede i denne singelen! En skikkelig fengende låt som garantert kommer til å sette dansefoten i sving! Bare å glede seg! 

En kraftig debutsingel fra Rune Sanden!

En kraftig debutsingel fra Rune Sanden!

Rune Sanden er kjent for konserter med smittende spilleglede hvor publikum ofte synger med fra første tone. Telemarks-pressen har gjentatte ganger spådd Rune Sandens definitive gjennombrudd i 2018.

Med nylig underskrevet platekontrakt og et av Norges største booking selskap i ryggen, håper Rune Sanden å ta skrittet videre ut av Telemark - slik at hele Norge snart skal få glede av hans mange egenkomponerte melodier.

På debutsingelen beveger Rune Sanden seg i et gitarbasert pop/rock landskap - blandet med folketoner fra en lystig gitar. Singelen har et høyt tempo med en rockende puls. Ved å lytte sitter man plutselig og digger musikken med både hode og bein. Låta gir en godfølelse uten like, og med et gjentakende og fengende refreng er det vanskelig og ikke la seg rive med.

Rune Sanden og hans band er kjent for å skape god stemning overalt hvor de spiller. Lytt selv, og bli overbevist!

En kraftig debutsingel fra Rune Sanden! Kos deg med låta!

Rotlaus ute med ny låt

Rotlaus ute med ny låt

E på vei....


Tekst/ melodi
Bjørn Marius Øyehaug

Låtskriver og vokalist i Rotlaus, Bjørn Marius har, trass sin unge alder, opplevd mye i livet. Han skildrer bandet sin nye singel som den mest personlige låta han har skrevet så langt.

BJØRN MARIUS SKRIVER HER:

Hvilken retning, hvilken vei en velger i livet avhenger av valg en tar.
Over 10 år på veien, nord til sør, stadig nye mål, stadig nye veier og nye ansikt.
Veien jeg har valgt har ført til at en har måttet gi avkall på mye. På flere tidspunkt opplevd å måtte gi slipp på andre drømmer og sett de som betydde aller mest gå en annen vei og forsvinne.

Når alt er stille og en ikke hører annet en sine egne tanker, tenker jeg ofte tilbake på tida som har gått, på valg, på gleder og sorg. Når en står midt oppi det hersker kaos, men ser en tilbake, blir det hele som en velskrevet roman. Små steg i ene eller andre retningen som har ført en dit en er i dag og forma livet slik en kjenner det.

Så her sitter en og ser ut ruten på en turnèbuss, på vei mot nye mål. Når jeg blir sittende slik, ser jeg ofte meg selv i min ungdom, der jeg gikk ut i natten med en gitar over skuldra, på vei, på vei mot nye mål.

Jeg er på vei og håper de som fortsatt venter på at gutten skal komme hjem, venter på meg der.
En dag vil alt være forbi og denne sangen er til alle som har betydd mye for meg, for dere er alltid med i tankene.

Din nettleser støtter ikke moderne teknikker som disse sidene benytter og sidene vil derfor kanskje se litt merkelige ut. For å kunne bruke disse sidene som de var tenkt, må du bytte til en moderne nettleser som Chrome, Firefox, Safari eller Edge