Om du dro ifra mæCarina Dahl

Utgitt: 2021 Sjanger: Pop Format: Single

Carina Dahl gjorde lørdag en av sine fineste opptredener i årets sesong av Stjernekamp på NRK! Mange lot seg bergta av hennes trønderske tolkning av Odd Nordstoga-låten “Om du reiste din veg” (org. Lars Winnerbäck). Nå er låten også tilgjengelig i studio-innspilt versjon!
 

Carina Dahl – Om du dro ifra mæ

Livet på bøgdaJONE

Utgitt: 2021 Sjanger: Bygdepop Format: Single

Begge er vokst opp i og rundt bygdemiljøet, så dette var en låt som føltes naturlig for dem å skrive. Låten, som for øvrig bærer samme navn som den største, norske festlista på Spotify, handler om en stereotypisk karakter fra bygda. Teksten er gjort med glimt i øyet, og over den vellydende produksjonen finner vi JONEs klokkeklare og moderne popvokal.
 
Liker du artister som Halva Priset, Staysman, Hagle og Ringnes Ronny, ja da er «Livet på bøgda» trolig en låt for deg! JONE er selv stor fan, og har latt seg inspirere av de nevnte artistene. Likevel har han definitivt en egenart, og fremstår som et friskt pust i en musikksjanger som for tiden dominerer hardt i Norge. Ta en lytt og gjør deg opp din egen mening! JONE er uansett kommet for å bli, og vi håper du vil være med på reisen videre!

JONE – Livet på bøgda

TraktoritaTuVeia

Utgitt: 2021 Sjanger: Bygde hip-hop Format: Single

En sånn med stjerner i lakken og fyldige hjul som spretter på landeveien. En slik en som gjør at du glemmer at du har både skurtresker og graver og som får den nye John Deeren du har hjemme til å se ut som ei møkkvogn? Da har du sett Traktorita.

Tuveia og Carina Dahls nye singel er en hyllest til den vakreste gårdsmaskinen av dem alle, i en fantastisk blanding av spanske og norske danserytmer som vil få deg til å riste på hodet mens du trekker på smilebåndet og kaster deg med i galskapen.

 

TuVeia – Traktorita

Helt OKCarina Dahl

Utgitt: 2021 Sjanger: POP Format: Single

 I likhet med flere av Carinas tidligere singelhits er «Helt OK» en fest-låt i humoristisk drakt, som man vil danse og synge med til. God stemning finner vi også i den kommende musikkvideoen, hvor camping og glamping er tema. Innspillingen ble gjort på en heftig camping-rigg på Hadeland og inneholder bl.a. en mini-vogn fraktet ned fra Hardanger for anledningen. Vogna ble plassert på en partyflåte med eget grillbord, bar og selvsagt den oppblåsbare palmen Carina refererer til i låta. Alt gjort på selvironisk og typisk norsk ‘harry’ vis, av en glad gjeng som virkelig har tatt glamping på alvor!

Carina Dahl – Helt OK

Møt meg igjenHardhaus

Utgitt: 2021 Sjanger: Rock/Vise Format: Single

Vi blir tatt med på en reise tilbake i tid til den gamle gården der han og hun møttes, og lekte sammen som barn. Produksjonen har denne gang innslag av folkemusikk, og Hardhaus får virkelig vist frem hva de har å tilby av sjangerforståelse og spilleglede. Resultatet er blitt en sår, men energisk låt i et spennende musikalsk landskap.

Hardhaus – Møt meg igjen

En liten plassSie Gubba

Utgitt: 2021 Sjanger: Bygdemusikk Format: Single

Med akustisk preg og god stemning, er det en låt som tar deg med til en behagelig plass. Tenk å ligge i hengekøya, lytte på stillheten og skogens ro, fundere over mange menneskers hektiske tilværelse. De søker nok dit, de også.
 
Sie Gubba er et velkjent og populært country-rockband som har gitt ut 12 album. Trønderbandet har solgt over 200.000 plater, og de har totalt over 10 millioner streams. Sie Gubba er også et svært populært liveband med fans over hele landet, og ifjor feiret de 25-års jubileum.

 

Sie Gubba – En liten plass

JævelSpelloppmaker

Utgitt: 2021 Sjanger: Rock/Vise Format: Album

JÆVEL er albumet hvor Spelloppmaker prøver å være så gjennomførte som mulig. Tekster, melodier og albumets totalpakke er nøye gjennomtenkt, og noe som bandet er veldig stolte av. Med en blanding av humor, kjærlighet, fest og selvmedlidenhet, håper Spelloppmaker at JÆVEL treffer uansett hvilket humør man er i.
 
JÆVEL er Spelloppmakers tredje album, og har vært under produksjon i over 2 år. Albumet består av en mengde singler som har blitt sluppet, samt nye låter og kommer i en stor markedsføringspakke med musikkvideo, klær og annen merch. JÆVEL er i stor grad et resultat av Koronapandemien og det er derfor sluppet mange singler fra albumet med relativt korte tidsintervaller, i et forsøk på å holde bandet like relevant etter pandemien, som før.
 

Spelloppmaker – Jævel

Tjukkmjølksvaffel og sprengklare jurTuVeia

Utgitt: 2021 Sjanger: Bygde hip-hop Format: Single

og man komme ned at til tjukkmjølksvaffel på bordet og tar det første tygget med nykinne smør?
 
TuVeia består tå tri staute karer fra Dahlsbygda “5 jorder sør førr a Therese Johaug”. Dom rappe på dialekt, me en humoristisk vri, om livet på bygda generelt og om hembygda dom e så stolt tå! Dom ha hølle det ekte i grønn fjøsdress sea 2014 på bygdescena til å stå på MGP scena i 2021.

TuVeia – Tjukkmjølksvaffel og sprengklare jur

BomturBeist

Utgitt: 2021 Sjanger: POP Format: Single

Trøndelag-bandet BEIST har laget en fryktelig catchy låt, som handler om en kar som støtt og stadig ender opp på bomtur, slik at neste gang du havner i samme situasjon, så har du i det minste en artig sang på hjernen.

Hvem har vel ikke opplevd å kjøre i timesvis for å komme frem til hytta, for så å oppdage at man dro hjemmefra uten hyttenøkkelen, for så å ta seg en øl fra handleposen i ren frustrasjon, for så å bryte seg inn i hytta midt på natten, for så å oppdage at det er naboens hytte, for så å bli hentet av politiet, for så å slippe ut av fyllearresten søndag morgen uten å ha fått kost seg på hytta? Klassisk bomtur. Lignende historier serveres som perler på en snor i den nye singelen fra BEIST.

Beist – Bomtur

The WellermanCir.Cuz

Utgitt: 2021 Sjanger: POP Format: Single

Dette er en helt fersk innspilling hvor de to hit-makerne Mats og Thomas har oversatt låten til norsk, og dessuten gitt den en heftig omgang produksjon. Så kast loss, dette blir litt av en seilas!
 
Wellerman har herjet nettet hardt den senere tiden, og såkalte ‘Sea shanties’ er blitt det nye store i sosiale medier. Særlig TikTok har bidratt til å dra dette fenomenet frem i lyset, og Wellerman har blitt den store hitten. Under hastaggen #seashanty har tusenvis remixet og brukt låten i sine videosnutter, og det er spesielt versjonen til skotske Nathan Evans som har gått viralt og blitt nr.1 på hitlistene. Nå gjenstår det å se om Cir.Cuz klarer å gjøre det samme her til lands!

 

Cir.Cuz – The Wellerman

På FrifotCarina Dahl

Utgitt: 2021 Sjanger: POP Format: Single

Låten, og konseptet med den kommende musikkvideoen, tar i bruk metaforer rundt det å slippe ut av buret som å komme ut av et dårlig forhold. Carina maler bilder rundt det å være jaget, etterlyst og rett og slett være på frifot som ei nysingel sterk drømmedame som er klar for å slå seg løs på egenhånd!

 

Carina Dahl – På Frifot

EventyrJONE

Utgitt: 2021 Sjanger: POP Format: Single

«Eventyr» beskriver møtet mellom en stereotypisk byjente fra Oslo vest og bygdegutten som faller for henne. Låten er en munter skildring av hvordan harmoni oppstår, på tross av to vidt forskjellige utgangspunkt. Vi kan vel røpe allerede nå at eventyret ender godt!

 

JONE – Eventyr

Ei tidRotlaus

Utgitt: 2021 Sjanger: Rock/Vise Format: Single

Hans eneste publikum på denne tiden var hans bestemor, Dagny. Hun lyttet, kom med visdom og var der i en ellers vanskelig periode. Senere, og kun en uke etter at Bjørn Marius ble far for første gang, gikk Dagny bort. I hver sin ende av livsløpet ser én at det virkelig er en tid for alt i livet. Nå har Rotlaus ferdigstilt låten «Ei tid» slik den var tenkt, og slik den var skrevet tilbake i 2015!
 
På den nye singelen har Rotlaus med seg vokalist Synne Helland. Sammen med Bjørn Marius legger hun vakker vokal over et varmt og levende lydbilde. Synne ble oppdaget av Tylden & Co i 2020 mens hun studerte på låtskriver linjen på Westerdals. På en fiktiv oppgave om å skrive en låt til Rotlaus var Synne var den som umiddelbart skilte seg ut. Da Rotlaus etterlyste en duettpartner på «Ei tid», fikk de presentert Synne som et alternativ, og sa straks ja! For Synne var det smått uvirkelig å den ene dagen sitte på skolebenken med en fiktiv oppgave, for så å neste dag få beskjed om å komme å spille inn låt med sitt favorittband Rotlaus!

 

Rotlaus – Ei tid

LøgnerCir.Cuz

Utgitt: 2021 Sjanger: POP/HipHop Format: Single

Cir.cuz tar deg tilbake til de gangene du kanskje ikke trodde du savnet mest, men gud så gøy!

Skildringene gutta har ramsa opp i den catchy låta med et hook som til og med bringer følelsen om varmere tider litt nærmere er godt verdt en lytt eller 1000.
 

Cir.Cuz – Løgner

Ta meg tilbakeJONE

Utgitt: 2021 Sjanger: POP Format: Single

JONE klar med den nye låten «Ta meg tilbake», hvor teksten passende nok kan tolkes til å omhandle hvordan livet var før pandemien. Ta deg en lytt og la deg oppmuntre!

«Da jeg skrev Ta Meg Tilbake, så var meningen at den skulle handle om å mimre tilbake til da man var unge og festet som galninger, danset på bordene, og sang ut for full hals» uttaler JONE. «Jeg ser jo nå at det like gjerne kunne handlet om livet før Corona, men folk får tolke som de vil! Håper uansett jeg har laget noe som skiller seg litt ut, og det hadde vært gøy å få noe god respons på det!»

JONE – Ta meg tilbake

Bygderamp (2020 Version)Rotlaus

Utgitt: 2020 Sjanger: Folk/Rock Format: Album

En verdensomspennende pandemi var det som skulle til.
For da alle konserter opphørte fikk bandet en noe ufrivillig forandring. 
Midt i det hektiske turnelivet stoppet nesten alt opp, og ut av det blå fikk de brått muligheten til å investere tid i en drøm de har båret på. Høsten 2020, fem år etter, samlet gutta seg i studio.

Nå kommer Bygderamp 2020!

Rotlaus – Bygderamp (2020 Version)

Bedre nåJONE

Utgitt: 2020 Sjanger: Rock Format: Single

JONE ønsker å lage musikk som får folk til å føle seg bra, og tekster man kan kjenne seg igjen i. Den nye låten “Bedre nå”  handler om at man kan komme seg igjen etter et brudd, altså en glad break-up sang!  “Bedre nå” er en oppløftende og livlig  sang i  høstmørket. 

JONE – Bedre nå

MammaguttCarina Dahl

Utgitt: 2020 Sjanger: POP Format: Single

Musikalsk i en sjanger som ligger nær artister som Vidar Villa, Staysman og Morgan Sulele. Carina Dahl er utvilsomt på god vei til å bli den første, store kvinnelige profilen som hevder seg i denne sjangeren. En jovial, smart og edgy artist – klar for å forsvare sin fortjente plass innenfor den folkelige festmusikken!

Carina Dahl – Mammagutt

Send meg en melding, AnitaRune Rudberg Band

Utgitt: 2020 Sjanger: Bygdemusikk Format: Single

Rune Rudberg Band er tilbake med ny musikk! Førstkommende fredag slipper bandet den fengende countrypop-låten «Send meg en melding Anita». Lytteren får servert en behagelig hjerte-smerte tekst i klassisk RRB-stil, og med musikere og produksjon i topp klasse! Teksten omhandler noe vi alle kan forholde oss til, nemlig det å vente på å få et svar!

Rune Rudberg Band – Send meg en melding, Anita

Brunstoksen - UTE NÅTuVeia

Utgitt: 2020 Sjanger: Bygde hip-hop Format: Single

Som vanlig går startskuddet for elgjakta 25. september. Dette  er årets høydepunkt for  titusener av nordmenn som skal ut og jakte «skogens konge»

TuVeia er selvfølgelig i full gang med forberedelsene. Viktig å passe på at rifla smeller godt og at bikkja er toptrent, når de skal prøvde å felle den største brunstoksen av alle.
Nå skal vi lade i takt, gjøre klar til slakt, brygge en når og dra ut i skauen!
Ta’ei n skikkl’n slurk tå hembrentskanna å bli me på Jakt!

TuVeia – Brunstoksen - UTE NÅ

PappakroppenHarlekin

Utgitt: 2020 Sjanger: Countryrock Format: Single

- Fredag 12.06 slapp Harlekin "Pappakroppen" 


Harlekin åpner sommeren 2020 med lek, soling og bading på stranden. 
Pappakroppen er en hyllest til alle pappaer som føler seg som 20 inni. "Det er sommerlig, mi andre ungdomstid" synger Tore Rønsåsbjørg melodiøst i denn herlige, glade sommerlåta.

Harlekin – Pappakroppen

Eventyr - ny singelrelease 12 juni!Sie Gubba

Utgitt: 2020 Sjanger: Countryrock Format: Single

Sie Gubba – Eventyr - ny singelrelease 12 juni!

SirkusCarina Dahl

Utgitt: 2020 Sjanger: Countryrock Format: Single

Carina Dahl: "Sirkus begynte jeg å skrive på i starten av året, sammen med Thomassen-brødrene fra Vidar Villa band, og produsent Ketil Schei, som har produsert «få meg hjem» blant andre.

Sirkus er en fest låt som handler om å være klar for å gi alt på fest, og hvordan det ofte eskalerer!

Så kom Korona, og en skikkelig fest tror jeg mange har savna hardt under denne perioden. Så jeg håper at SIRKUS kan være en sang som gjenspeiler festglede nå som det åpner opp igjen gradvis."

Sirkus er en skikkelig glad sommerlåt, med masse innhold, fart og liv! Blir det årets sommelåt tro?

Carina Dahl – Sirkus

Svartkjel`nHarlekin

Utgitt: 2020 Sjanger: Countryrock Format: Single

Svarkjel´n heter Harlekins nye vår singel

Harlekin har vært på veien som band i over 10 år, og har gitt ut sine egne låter de siste 3 årene. Debut albumet har streamet over 2,5 million streams på Spotify. Nå slipper de sin tredje singel i 2020, og planlegger 5 singler til i løpet av året.

Svarkjel´n er en hyllest til alle jaktglade folk, og samholde rundt bålet etter en lang dag ute i naturen.

Harlekin – Svartkjel`n

Prellær aHardhaus

Utgitt: 2020 Sjanger: Country/rock Format: Album

Det er mindre enn 2 år siden bandet fra Telemark skjøt som et prosjektil rett inn på folks spillelister med sitt sterke debut-album. Dette var tøft og sårt på samme tid og det kan nesten virke som om bandet har et utømmelig lager av godlåter. Og sånn har det bare fortsatt - Låtproduksjonen er stor og igjen er Hardhaus tilbake med et nytt album!

Det nye albumet har de kalt “Prellær a”, som også er en av låttitlene på plata. Og overskriften er passende - her står musikken i fokus og bandet setter sin egen kurs. Dette er låter som er skrevet på veien, backstage og i bandbussen, og arrangert i fellesskap i øvingslokalet. Tekstene på albumet er inspirert av både oppdiktede og sanne historier, opplevelser i egne liv og ting gutta har opplevd langs veien.

Selv om låtene er skrevet i forskjellige sammenhenger, har albumet utvilsomt blitt en helhet. Lytterne får servert et bredt spekter av følelser, varierte uttrykk og stemninger.

Fra de såre balladene til låter med trøkk, beholder Hardhaus alltid evnen til å lage de fengende melodiene som det nesten er umulig å ikke synge med på. Bandet tar i bruk både rocka og akustiske virkemidler og Hardhaus-landskapet er ofte interessant og nyskapende.

Hele bandet synger og bidrar med de sterke Hardhaus-koringene, og støtter den særegne stemmen som ER Hardhaus. Vokalen kan være både hard, tøff, myk og øm og tekstene formidles med en særegen innlevelse. Det er ikke vanskelig å “tru på” det bandet synger om.

Hardhaus byr på seg sjøl på dette albumet - i tillegg til å tøye grensene musikalsk, er det også en lekenhet og spilleglede som gjennomsyrer hvert eneste spor på plata.

Hardhaus – Prellær a

Svikefulle MariHardhaus

Utgitt: 2020 Sjanger: Country/rock Format: Single

14. februar slipper Hardhaus sin nye singel “Svikefulle Mari”.

På selveste Valentindagen velger Hardhaus å vise den andre sida av kjærligheten -

Og her er ingrediensene grådighet, hevn, sjalusi og svik…!

 

Hardhaus har gjort den tradisjonelle, irske folkesangen, “Whiskey in the jar” til sin egen.

I løpet av det siste året har Hardhaus lagt “Svikefulle Mari” inn i live-settet sitt.

Nå var tiden moden for å vise hva de kan gjøre med låten i studio og Hardhaus-versjonen er stappfull av trøkk og energi.


Teksten som Lillebjørn Nilsen skrev for snart 50 år siden, er nå oversatt til dialekt.

Hardhaus-frontmann Vidar Heldal forteller historien om han som raner lensmannen i bygda og stikker av med sølvpengene hans.

Hjemme gir han pengene til sin elskede Mari, men dagen etter viser det seg at hun har stukket av med både pengene og pistolen hans, og overgitt ham til lovens lange arm.

 

Bak den rå stemmen ligger kompet til Erik Damberg (bass), Jonas M. Lima (trommer), Endre Christiansen (tangenter) og Erik Norheim (el-gitarer) og driver sangen framover.

Hardhaus har gitt den tradisjonelle låten fra 1700-tallet et nytt og eksplosivt arrangement med en innspilling som sitrer av spilleglede.


Singelen er knallsterk og troverdig og det velkjente refrenget har fått nytt liv - “Whack for my daddy-o, there´s whiskey in the jar…!"

 

Her er det bare å skru opp lyden og synge med!


Vidar Heldal: sang

Erik Norheim: el-gitarer, kor

Erik Damberg: Bass, akustiske gitarer, mandolin, kor

Endre Christiansen: tangenter, kor

Jonas M. Lima: trommer, kor


Låta er spilt inn i “Juke Joint Studio”, Notodden og “Damberg Lydstudio”, Porsgrunn.

Produsert og mixet av Erik Damberg & Hardhaus.

Mastret i “Propeller Studios”.

Hardhaus – Svikefulle Mari

Få mæ hjæmCarina Dahl

Utgitt: 2020 Sjanger: Bygderock/pop Format: Single

Carina Dahl er endelig klar med ny musikk!
«Få mæ hjæm» Fredag 14.02

Etter beslutningen om å satse alt på «bygdemusikken», og vise at en kvinne også kan innta bygdescenen i Norge, har hun tilbragt mye tid i studio for å finne den riktige sounden. Resultatet er blitt til allsangen; «Få mæ hjæm» som setter seg fast på hjernen i rekordfart.

Låta tar for seg det å innse at festen er over, og at det er på tide å komme seg hjem. Som tittelen så fint sier: FÅ MÆ HJÆM! Veien videre for Carina er å jobbe i denne sjangeren, for så og innta festivalscenene i sommer.

Du som mottar denne er også invitert til releasefest på Heidis i Oslo sentrum førstkommende torsdag (13.2.2020). Der blir det afterski stemning, og full fart med fremføring av Carina Dahl's «Få mæ hjæm»!  

Carina Dahl – Få mæ hjæm

Hei til degRune Sanden

Utgitt: 2020 Sjanger: Rock/Pop Format: Single

Hei til deg er en skikkelig rocka uptempo låt med masse energi. Rune Sanden leverer melodiøse rockelåter, med fine, gjennomtenkte tekster.

Rune Sanden – Hei til deg

Ta mi handRune Sanden

Utgitt: 2019 Sjanger: Rock/Pop Format: Single

Vi opplever alle vonde og triste hendelser i hverdagen både som barn, ungdom og voksne. Da er det godt å ha en venn, som man kan støtte seg til og få lov å bare være seg selv, når verden går i mot.
«Ta mi hand» sier noe om viktigheten av å ha en nær og kjær venn ved sin side i tunge stunder.

«Saman mæ deg blir eg dobbelt så stor så det andre smelter bort som snøen som falt i fjor».

Rune Sanden gir her ut sin mest stemningsfulle låt hittil i hans TELEMARKSROCK univers. Låta starter rolig og bygger seg opp hele veien frem til det særdeles fengende avslutnings partiet. «Ta mi hand» har lenge vært en live favoritt låt blant fansen.

Rune Sanden – Ta mi hand

Vår SangSpelloppmaker

Utgitt: 2019 Sjanger: Country Format: Single

"Vår Sang" er en sang om det å samle gjengen sammen for en kveld uten tjas og mas. Det kan være vrient å få alle til å priotere bort familie, jobb og fritid for å bli med på sprell, og "Vår Sang" tar for seg den ene gangen hvert 10. år, hvor dette skjer. Med høye forventninger og masse planer, er "Vår Sang" en hyllest til en kveld uten båndtvang! 

Spelloppmaker – Vår Sang

MirakelmannHardhaus

Utgitt: 2019 Sjanger: Countryrock Format: Single

 

Hardhaus viser tenner med sin nyeste singel, «Mirakelmann».

Nok en gang beviser countryrockbandet fra Telemark at de absolutt kan lage melodiske låter med høy energi.

Med det fengende refrenget “Mirakelmann - gjør det du kan!” pumper Hardhaus låta ut med et trøkk som gjør det vanskelig å ikke la seg rive med...

Her serverer bandet heftige riff, kompromissløst grunnkomp med imponerende orgel- og gitarsoloer.

«Mirakelmann» som er bandets sjette singel i rekken ligger denne gangen i grenseland mellom countryrock og enda mere rocka toner - man kan nesten få flashback til band som The Who, Rolling Stones, og norske band som CC Cowboys og Dum Dum Boys.

Men Hardhaus gjør dette uten å miste fotfestet de allerede har i countryrock-sjangeren.

 

Temaet i låta er desperasjon - her trengs det en “Mirakelmann” for å få hovedpersonen i teksten på rett vei igjen.

Det er tøft, det er catchy, og det er uten tvil Hardhaus!

 


Låtskrivere: Erik Damberg, Vidar Heldal

Innspilt i JukeJoint Studios og Damberg Lydstudio.

Produsert og mixet av Erik Damberg i Damberg Lydstudio

Mastret av Propeller Mastering.

Label: Hell´s Bells Records

 

Hardhaus – Mirakelmann

Kaldt Vatn Og LutSpelloppmaker

Utgitt: 2019 Sjanger: Country/folk Format: Single

Kaldt vatn og Lut er en mors beretning til sin sønn om hvordan han bør føre sitt liv for å oppnå lykke. En mor som vil inprinte i sin sønn en god etikk og moral, og som ønsker sitt beste for sin sønn og sitt ettermæle.

En dagsaktuell sang med et budskap om å se tilbake til tidligere generasjoner, og oppføre seg propert for å forme et liv med mening. Et budskap som ofte virker fjernere og fjernere fra dagens samfunn.

Spelloppmaker – Kaldt Vatn Og Lut

Old CountryRune Rudberg Band

Utgitt: 2019 Sjanger: Country Format: Album

Denne platen fra Rune Rudberg Band er et vaskeekte country-album som virkelig står seg godt. Albumet består av et godt knippe gode, gamle country låter. Innspillingen har foregått i Norge, Sverige og USA, med Ben Sesar i Brad Paisley band på trommer. Opplev "Old Country" du også. 

Rune Rudberg Band – Old Country

SenoritaSie Gubba

Utgitt: 2019 Sjanger: Countryrock Format: Single

Nordmenn har en tendens til å trekke mot varmere strøk, og det har vel hendt at noen tar med seg noe man ikke får på taxfree. Sie Gubba synger i denne singelen om å ta med seg en señorita hjem til dype daler og fjorder.
Høyt tempo, pirrende sydlig instrumentering og et band av rang.
Sie Gubba - Senorita. 

Sie Gubba – Senorita

I Andre RekkeHarlekin

Utgitt: 2019 Sjanger: Country Format: Album

I Andre Rekke beskriver ulike situasjoner på bygda. Både det litt mer seriøse tema, men også den deilige feststemninga. Minner fra ungdomsfester, og forelsker som har satt spor. Jenter man hadde et godt øye til og spenningen når man prøver seg på den fineste dama. Samtidig knall hardt arbeid. Harlekin fremstiller dette som lykkerus på bygda!

Harlekin – I Andre Rekke

Hen vil du ha megRune Sanden

Utgitt: 2019 Sjanger: Rock Format: Single

Rune Sanden – Hen vil du ha meg

Når vi to blir enRotlaus

Utgitt: 2019 Sjanger: Folk/rock Format: Single

Rotlaus – Når vi to blir en

Imot nattHardhaus

Utgitt: 2019 Sjanger: Ballade/rock Format: Single

Hardhaus – Imot natt

Meir av det godeRotlaus

Utgitt: 2019 Sjanger: Folk/rock Format: Single

Rotlaus – Meir av det gode

SidehillingHarlekin

Utgitt: 2019 Sjanger: Country/folk Format: Single

Harlekin – Sidehilling

La dagen vare evigRotlaus

Utgitt: 2019 Sjanger: Folkrock Format: Single

En man kan dele livet med, i nuet, i fremtiden og for alltid, er noe de fleste drømmer om.

Vi har alle møtt en som fyller dagene med solskinn og varme. En som rett og slett nekter å forlate hjernebarken, og som har klamret seg fast til alle fibre i kroppen. En spesiell person du kan gjøre alt for, en du gjerne reiser langt for, bare for å se igjen.

I denne behagelige kjærlighetserklæringen formidler Rotlaus på beste vis en herlig folk/rock låt som virkelig setter følelsene i sving. Vi får også selvfølgelig servert noen deilige instrumental-partier med knallsterke melodier i tro Rotlaus stil. Sammen med en fengende melodi og et knallsterkt refreng bærer Rotlaus frem sin nye singel. Man kan vel nærmest garantere at dette kommer til å bli en landeplage.

Rotlaus – La dagen vare evig

Ikkje sei eit ordRune Sanden

Utgitt: 2019 Sjanger: Rock Format: Single

Rune Sanden – Ikkje sei eit ord

Våre beste balladerSie Gubba

Utgitt: 2019 Sjanger: Countryrock Format: Album

Sie Gubba – Våre beste ballader

Alt det du saHardhaus

Utgitt: 2018 Sjanger: Folkrock Format: Single

Hardhaus – Alt det du sa

Om med klarer det herHardhaus

Utgitt: 2018 Sjanger: Rock Format: Single

Etter 3 singler, og usle 4 måneder etter slippet av sitt kritikerroste debut-album, smeller Hardhaus til med en ny låt!

Hardhaus er i disse tider avgårde på sin første turné, en turné som var utsolgt før de gav ut sitt første album. Denne sommeren spiller de på noen av de største festivalscenene i landet. Men, Telemarks-bandet ligger absolutt ikke på latsiden, og Hardhaus er allerede tilbake i studio.

Resultatet er den granittsterke låta «Om me klarer det her»! Og det finnes ingen tvil om at Hardhaus klarer det…! Fra første vokallinje setter gutta standarden med et knallsterkt kor, og det positive budskapet blir spilt med så mye trøkk at høyttalerne truer med å sprenge!

Hardhaus er country, Hardhaus er rock, Hardhaus er genuin spilleglede!

Om me klarer det her – så klarer me alt!

 

HARDHAUS – hard|haus

Slår du opp Hardhaus i ordboka, finner du forklaringen “hardt hode” som betegner en person som tåler mye, er modig og sterk.

 

Bandet består av:

Vidar Heldal (sang)

Erik Damberg (bass og kor)

Erik Norheim (gitar og kor)

Endre Christiansen (tangenter)

Jonas M. Lima (trommer)

 

Produsert av: Erik Damberg & Hardhaus

Innspilt og mixet: Av Erik Damberg i Damberg Lydstudio

Masteret: Lurrsen Mastering, Burbank, California

Hardhaus – Om med klarer det her

Broten kvistRune Sanden

Utgitt: 2018 Sjanger: Rock Format: Single

31 august kommer Rune Sanden sin 5 singel ut!

Telemarksbandet fortsetter å slippe melodiøse låter. Sjangermessig beveger de seg i gitarbasert pop og rock, med elementer av folketoner.

Rune Sanden har i sommer spilt på de største festivalene i Telemark, som Treungen og Kartfestivalen, viser vedkanalen og det kommer stadig flere bookinger på spilling rundt om i landet. Bandet består av ett flott knippe gode erfarne musikere, som leverer så det holder på scenen.

Rune Sanden – Broten kvist

Kom tebakeHarlekin

Utgitt: 2018 Sjanger: Norsk Country Format: Single

Harlekin presenterer en ballade om tapt kjærlighet. En sang som viser at bandet har flere strenger å spille på! 

Harlekin – Kom tebake

Hipp hurraDakota

Utgitt: 2018 Sjanger: Festmusikk Format: Single

Dakota slipper låt som gjør at alle kan legge vinteren bak seg! Dakota oppfordrer til å finne frem grillen og virkelig ta imot sommeren og det gode været den bringer med seg! 

Dakota – Hipp hurra

SjampanjeRune Sanden

Utgitt: 2018 Sjanger: Folkrock Format: Single

Hadde det ikke vært deilig med én dag, om kun bare en eneste dag, der alle problemene var borte. Ingen å måle krefter mot, ingen å sammenligne seg mot, bare nyte det beste livet har å by på.

I låta «Sjampanje» beskrives denne lengselen slik: ”Gje meg sjampanje, gje meg ein dag, gje meg ei havn og eit vidopent hav. Riv ned kvart fjell og ta vekk kvart tre, og bad meg i skyer til sola gjeng ned”.

For å understreke den sterke teksten har Rune Sanden denne gangen laget en nydelig ballade. Han har også for første gang benyttet seg av gjestemusikere på trekkspill og ulike rytmeinstrumenter. Resultatet er blitt en knallsterk både låt melodiøst og tekstmessig. Sjampanje har av ivrige fans blitt omtalt som ”balsam for ørene”.

Lytt selv og bli overbevist.

Rune Sanden – Sjampanje

Berre i nattRotlaus

Utgitt: 2018 Sjanger: Folkrock Format: Single

"Nok en sommer i anmarsj, døgnet får fler timer og de sene nattetimer smaker definitivt best.

I baksetet på en bil langt ute på bygda, der sitter en gjeng.

De nyter livet, glemmer tiden og ser en natt gå mot dag.

Livet er lettere på bygda.

Rotlaus – Berre i natt

HardhausHardhaus

Utgitt: 2018 Sjanger: Country/Rock Format: Album

Slår du opp Hardhaus i ordboka, finner du forklaringen “hardt hode” som betegner en person som tåler mye, er modig og sterk.

Beskrivelsen passer perfekt til Countryrock-bandet Hardhaus fra Drangedal i Telemark.

De fem musikerne som kaller seg Hardhaus fant hverandre sommeren 2017, og har allerede bevist at de fortjener denne merkelappen.

Fra første dag har bandet jobbet knallhardt med musikken sin, og nå presenterer de et helstøpt album med 12 originale låter.

Det som kjennetegner Hardhaus-musikken er energi, trøkk, innlevelse og ekte spilleglede.

Melodiene ligger godt forankret i Countryrock/Americana sjangrene, men tekstene formidles på ekte Drangedalsdialekt!

I mediene har bandet blitt omtalt som Telemarks nye supergruppe, og med musikk som viser både tenner og følelser, er Hardhaus blitt kalt “den litt slemme lillebroren”.

Alle låtene er skrevet av vokalist Vidar Heldal, bassist Erik Damberg, og gitarist Erik Norheim.

Inspirert av artister og band som bl.a. Tom Petty, Creedence, Bruce Springsteen, Lynyrd Skynyrd og John Mellencamp, har de tre laget sanger som både fenger og beveger.

I tillegg til å fortelle historier er Hardhaus opptatt av å formidle et helt spekter av stemninger - noe som gjør albumet variert og spennende.

Låtene til Hardhaus spenner vidt og er innom mange ulike tekstlige temaer - her får vi høre om de mørke krokene av livet (sjalusi, spillegjeld, utroskap) i ekte country-tradisjon.

Men Hardhaus er på ingen måte et “trist” band, og synger også om det å gi blaffen og tørre å være seg sjøl, glede og ikke minst kjærlighet...

Lytteren blir invitert med på en reise i Hardhaus-land fra første spor “Gatelangs” helt til gutta avslutter albumet sitt med den positive “Eg Har Trua!”.

Alle medlemmene har vært profesjonelle musikere på hver sin kant før de ble Hardhaus-brødre. Albumet de nå lanserer, med plateselskapet “Hells Bells Records” i ryggen, er et resultat av mange års erfaring.

Med det første albumet i kofferten, er Hardhaus nå klare for å vise hva de kan på livescener rundt om i hele landet.

Hardhaus består av:

Vidar Heldal (sang)

Erik Damberg (bass og kor)

Erik Norheim (gitar og kor)

Endre Christiansen (tangenter)

Jonas M. Lima (trommer)

 

Produsert av: Erik Damberg & Hardhaus

Innspilt og mixet: Av Erik Damberg i Damberg Lydstudio

Masteret: Lurrsen Mastering, Burbank, California og HitLab, Nashville

Hardhaus – Hardhaus

Hallo verdenDakota

Utgitt: 2018 Sjanger: Festmusikk Format: Single

Dakota – Hallo verden

MinnerRune Rudberg Band

Utgitt: 2018 Sjanger: Country Format: Album

“MINNER” er det tredje studioalbumet med RUNE RUDBERG BAND, og inneholder 3 originale Rune Rudberg komposisjoner,  i tillegg til låter skrevet av Ole Evenrud, Lars Erik Blokhus, Geir Rønning, Tore Andersen med flere.

Som en av Norges desidert beste countryvokalister har det vært en fryd å sende Rune ut i et enda mer Eagles-basert landskap samtidig som vi bevisst har bevart mye av soundet som kjennetegner Rune Rudberg og bandet hans. Det musikalske uttrykket beveger seg fra sorgtunge melodier til dansbare rytmer, alltid med teksten i førersetet. Dette albumet er helt klart et av Runes sterkeste. Og selvsagt er fjorårets MGP bidrag “Run Run Runaway” med som bonusspor!
 
Albumet har tekster både på engelsk og norsk, noe Rune Rudberg føler er naturlig for ham, ettersom han gjennom de nevnte 30 årene alltid har turnert med flerspråklige sanger.

“MINNER” er produsert av Rudberg selv og Marius Stegegjerde-Kristiansen – og gutta i bandet pluss gjestemusikere har spilt alle instrumentene. Med andre ord – her er alt organisk og ikke programmert.
Fredag 27. April slipper Rune Rudberg og bandet albumet mange har ventet på.. Det har tatt lang tid, for å få det perfekt. Gode tekster hvor folk flest kan kjenne seg igjen, og ikke minst en ny måte å bli kjent med Rudberg på.

Det er i år 30 år siden Rune Rudberg ga ut sitt første album “Ut mot Havet”. I 2013 ble Rune Rudberg Band dannet og nådde 1 plass på VG lista med albumet «Tro» Og i 2018 er han og bandet hans på full fart fremover og oppover på listene igjen!

Rune Rudberg Band – Minner

LøvetannDakota

Utgitt: 2018 Sjanger: Festmusikk Format: Single

Teksten er åpen og ærlig, melodien er i velkjent DAKOTA-stil, og telecasteren og trekkspillet gir oss nok en gang sterke assosiasjoner til den amerikanske country-musikken.

I sin andre singel i jubileumsåret tar bandet pulsen på det enkle, men ofte uforståelige i hverdagslivet.

Av og til i livets reise kan det oppstå uventet blikkontakt som virkelig vekker følelser, og dette kan ofte være en av de bedre opplevelsene i hverdagen, men det er ikke alltid tiden er riktig!

Ingen er perfekte, og mennesket klarer ikke alltid å overvinne de sterke kreftene som tvinger seg fram.

Dakota – Løvetann

Livets HjulHardhaus

Utgitt: 2018 Sjanger: Rock Format: Single

Hardhaus følger opp suksessen fra de to første singler!


Med låten «Livets Hjul» inviterer vokalist Vidar Heldal lytteren inn i de mørkere krokene av livet med en sår og ekte-følt vokal.

Selv om teksten omhandler skyggesiden av livet, er det på ingen måte en mørk låt. Hardhaus leker seg derimot med denne melodiøse låten.

«Livets Hjul» flørter her igjen med amerikansk countryrock, med et nikk til artistene Springsteen, Tom Petty, Creedence, John Mellencamp får vi høre en ny side av Hardhaus.

Her serverer gitarist Erik Norheim både dobro og tremologitarer, mens Endre Christiansen viser hva han er god for på både orgel og piano. Og trøkket er der!
Fra første tone står kompet til Erik Damberg (bass) og Jonas M. Lima (trommer) fjellstøtt, og vi får ekte Hardhaus-koringer i skjønn forening.
Innspilt og mixet i Damberg Lydstudio.

Hardhaus – Livets Hjul

DraumarRune Sanden

Utgitt: 2018 Sjanger: Folkrock Format: Single

Det glade og lystige munnspillet setter an tonen fra første sekund, og man er bare nødt til å komme seg ut på dansegulvet og synge med til Rune Sandens varme stemme!Her slår et av Telemarks store låtskrivertalent virkelig ut i full blomst.

Rune Sanden innehar en unik evne til å kombinere fengende melodier med gode tekster, som kanskje får deg til å stoppe opp og tenke litt over hverdagen.

Draumar handler om et tema alle kan kjenne seg igjen i - nemlig det å tørre å forfølge sine egne drømmer! Med sitt smittende humør har Draumar blitt en "lykkepille" av en sang!

Med en vanvittig fengende melodi som setter seg etter første lytt, og evnen til å formidle et budskap, oppfordrer Rune Sanden alle som hører låta til å våge og forfølge sine egne drømmer.

Rune Sanden – Draumar

PlogbilenDakota

Utgitt: 2018 Sjanger: Festmusikk Format: Single

Det å bli 10åring betyr ikke bare at gutta har holdt ut, det betyr også at de ikke har blitt glemt.

Nettopp dette er hovedfokuset akkurat nå, og som takk skal publikum få gleden av flere nye

låter fra DAKOTA i løpet av jubileumsmarkeringen!

Dakota – Plogbilen

Gi Mæ FriHarlekin

Utgitt: 2018 Sjanger: Countryrock Format: Single

En melodisk låt som mange garantert kan relatere seg til. Låten drar lytteren med inn i låten med det samme med den karakteristiske countrygitaren, som forøvrig spiller fint på lag med Steel gitaren i introduksjonsfasen av sangen. Lydbildet er balansert og behagelig, og med Tore Rønsåsbjørg sin gjenkjennbare dialekt på vokal blir det en fulltreffer!

Harlekin – Gi Mæ Fri

På veiRotlaus

Utgitt: 2018 Sjanger: Folkrock Format: Album

26. Januar er bandet Rotlaus er ute med sitt etterlengtede album "På vei" etter et år fylt med suksess. Bandet har siste året vært Norge rundt, og har hatt over 80 spillejobber.

De har klart å skaffe en enorm fanskare, som stadig følger dem på veien.
Turnéplanen er for lengst fylt opp og bandet er på ny klar for å møte sitt lojale publikum.

Samhold og spilleglede er noe som kjennetegner bandet og vokalisten treffer til stadighet med sine personlige tekster. Det nye albumet er ingen unntak, rotlaus har slått rot blant norsk musikk

Rotlaus – På vei

Stop telling those liesRune Rudberg Band

Utgitt: 2017 Sjanger: Country Format: Single

Her hører man vakkert gitarspill, og får en skikkelig bandfølelse.

Teksten i sangen er en historie om utroskap, og at sannheten kommer frem for en dag.

Dette er nok en personlig tekst for Rune, og det vil man få høre mer av i albumet som kommer ut til våren.

Rune Rudberg Band – Stop telling those lies

Siste sjansHardhaus

Utgitt: 2017 Sjanger: Rock Format: Single

Bandet som er omtalt som Telemarks nye supergruppe og som «den litt slemme lillebroren» i pressen, opplevde en pangstart med sin første singel «Gatelangs».

Hardhaus viser både tenner og følelse, og dette hører vi godt på den nye låten «Siste Sjans»

Låten er spilt inn i Damberg Lydstudio, og drar med lytteren fra første tone. Gitarist Erik Norheim setter standarden med introriffet, og låten sparker i gang.

«Siste Sjans» handler om å ikke bry seg om hva andre mener om deg, men oppfordrer til å ta sjansen! Dans din egen dans, som om di andre ikkje fans!

Bandet beveger seg fortsatt i landskapet mellom Rock og Country, og Hardhaus serverer her energi og ekte spilleglede.

Lydbildet er tøft og stort, med Vidar Heldals gjenkjennelige røffe vokal på Drangedalsdialekt, og med Endre Christiansen på orgel, Jonas M. Lima på trommer, og Erik Damberg på bass som ett ustoppelig godstog i bak han.

Hardhaus – Siste sjans

Single Utgivelser av Carina Dahl