Prellær aHardhaus

Utgitt: 2020 Sjanger: Country/rock Format: Album

Det er mindre enn 2 år siden bandet fra Telemark skjøt som et prosjektil rett inn på folks spillelister med sitt sterke debut-album. Dette var tøft og sårt på samme tid og det kan nesten virke som om bandet har et utømmelig lager av godlåter. Og sånn har det bare fortsatt - Låtproduksjonen er stor og igjen er Hardhaus tilbake med et nytt album!

Det nye albumet har de kalt “Prellær a”, som også er en av låttitlene på plata. Og overskriften er passende - her står musikken i fokus og bandet setter sin egen kurs. Dette er låter som er skrevet på veien, backstage og i bandbussen, og arrangert i fellesskap i øvingslokalet. Tekstene på albumet er inspirert av både oppdiktede og sanne historier, opplevelser i egne liv og ting gutta har opplevd langs veien.

Selv om låtene er skrevet i forskjellige sammenhenger, har albumet utvilsomt blitt en helhet. Lytterne får servert et bredt spekter av følelser, varierte uttrykk og stemninger.

Fra de såre balladene til låter med trøkk, beholder Hardhaus alltid evnen til å lage de fengende melodiene som det nesten er umulig å ikke synge med på. Bandet tar i bruk både rocka og akustiske virkemidler og Hardhaus-landskapet er ofte interessant og nyskapende.

Hele bandet synger og bidrar med de sterke Hardhaus-koringene, og støtter den særegne stemmen som ER Hardhaus. Vokalen kan være både hard, tøff, myk og øm og tekstene formidles med en særegen innlevelse. Det er ikke vanskelig å “tru på” det bandet synger om.

Hardhaus byr på seg sjøl på dette albumet - i tillegg til å tøye grensene musikalsk, er det også en lekenhet og spilleglede som gjennomsyrer hvert eneste spor på plata.

Hardhaus – Prellær a
Din nettleser støtter ikke moderne teknikker som disse sidene benytter og sidene vil derfor kanskje se litt merkelige ut. For å kunne bruke disse sidene som de var tenkt, må du bytte til en moderne nettleser som Chrome, Firefox, Safari eller Edge