Sie Gubba

Sie Gubba

SIE GUBBA ble dannet under lystig lag på trekkspillfestivalen "Ved Syltoppens Fot" i Tydal i 1995. De kommer fra fjellbygda Ålen i Gauldalen, Sør-Trøndelag. Bandet skal feire sitt 25 års jubileum i 2020!

Siden starten i 1995 som et lokalt band har SIE GUBBA tatt steget opp som et av landets mest etterspurte liveband. De har spilt på alt fra samfunnshus, puber, på hotell fra Finnmark til Agder, og er faste innslag om sommeren på landets største festivaler. Bandet særpreges av countryrock-låter på dialekt, og bruker felen som et bærende instrument i lydbildet.

Sie Gubba har gitt ut 12 album:

1998:
Ga ut selvfinansiert cd med tittel ”Jakta ti alle Fjell”, som solgte 500 eksemplar i heimbygda og distriket. Dette førte dem i kontakt med et bookingbyrå i Trondheim, TS Partner, og det ble etter hvert mye spilling.
1999:
Via TS Partner kom bandet i kontakt med Torstein Flakne (The Kids, StageDolls, Rosenborgsanger), og med hjelp fra ham ble plate nummer 2 med navn ”Lynx`n” spilt inn i Nidaros studio.
2000:
Plata "Lynx`n" gies ut på Independent Records. Plata solgte ca. 5000 ex i hovedsak midt-norge, og førte bandet bl.a på NRK-TV, der de framførte hitlåten ”Fjellrypa”. ("Tore på sporet"). Turnering i Oppland/Hedmark, Møre, Trøndelag, Nordland.
2002:
"Lørdag e`det fest" gies ut på eget selskap. Tekniker og produsent var Simen Eriksrud (pre-Donkeyboy), dette tilførte plata et mer pop-aktig lydbilde, samtidig som produksjonen inneholdt et vidt spekter låter stilmessig
2003:
SIE GUBBA er i Nidaros Studio i Trondheim for å spille inn ”Bykar”, bandets fjerde cd-produksjon. Denne gangen var plata produsert av Magne og Ingar fra bandet, og stilmessig mer lik ”Lynx`n”-plata fra 2000. Spiller inn "Fjellrypa" på ny, og denne blir en klassiker.
2006:
Ny plate, den femte i rekken, ble spilt inn i Nidaros Studio, med Torstein Flakne fra StageDolls som produsent og med-låtskriver. Plata het "SIE GUBBA" og ble gitt ut 24.april 2006 på selskapet MBN.
2008:
"Sånn e livet - live" gies ut. Dette var en "best of" SIE GUBBA, 15 stk. festlåter fra hele karrieren. Tv-reklame hele januar på TV2, samt 10-års jubileumsturne hele 2008, 60 kvelder på fest. Solgte til GULL.
2009:
"Hemafrå" kom ut 05.01.2009 til svært positive kritikker fra en samlet musikkpresse. Plata solgte fort til Gull, og har solgt over 25.000 ex. SIE GUBBA turnerte hele sommeren 2009, men hadde fri i jakta og i desember:-)
2010:
SIE GUBBA gir ut "Alt Du Vil Ha" og deltar i Melodi Grand Prix med tittelkutttet, kommer helt til Gullfinalen!
Vinterturne februar-mars-april pluss omfattende sommerturne. "Alt du vil ha" selger til gullplate.
2014:
"Veien vi ska gå" lanseres 7.mars med påfølgende vinter/promoturne.

2015:

Slipper samlealbumet "Live - 20 År"

2017:

Denne platen er litt røffere i kantene enn de foregående, med et mer rocka lydbildet. Det låter likevel umiskjennelig SIE GUBBA med felen som signatur, likeledes Petter Øiens vokal. Countryrock med innslag av Rolling Stones og Status Quo sikrer fest-faktoren, mens balladene ”Når æ sjer dæ” og ”Du e god å ha” representerer balladene. SIE GUBBA ”debuterer” også på engelsk med låten ”For the love of the music”, som beskriver noe av det i å finne glede og mening i musikken

2019:

"Våre beste ballader" 

SIE GUBBA fremfører sine beste ballader fra alle sine tidligere studioplater!

”Våre beste ballader” er tittelen på SIE GUBBAs utgivelse nummer 12. Denne plata er en samling med de beste balladene fra alle tidligere studioplater. Noen av låtene er innspilt på nytt med dagens besetning av bandet, andre er remikset og ”oppgradert” i studio. Flere av publikums favorittlåter er selvsagt med, så her blir det gjenhør med både ”Fjellrypa”, ”Sånn e`livet” og ”Så kom du”

 

 

 

Din nettleser støtter ikke moderne teknikker som disse sidene benytter og sidene vil derfor kanskje se litt merkelige ut. For å kunne bruke disse sidene som de var tenkt, må du bytte til en moderne nettleser som Chrome, Firefox, Safari eller Edge